Ik wil groene stroom van het Zonnepark

Qurrent koopt onze zonnestroom
Wij hebben een contract gesloten met het coöperatieve energiebedrijf Qurrent voor de verkoop van de stroom die ons zonnepark opwekt. Zij betalen ons een goede prijs voor alle stroom die door De Groene Weuste wordt opgewekt. Het is een energiebedrijf dat 100% groene energie uit Nederland levert. Qurrent is voor het derde jaar op rij uitgeroepen tot de groenste stroomleverancier van Nederland door o.a. de Consumentenbond, Greenpeace, Natuur en Milieu en WNF.

Wierdens groene stroom kopen via Qurrent
Vanaf 6 juli kunt u via Qurrent Wierdense groene stroom kopen, ook al is het zonnepark dan nog niet in gebruik. Vanaf deze datum kunt u dus overstappen. Als u inwoner bent van de gemeente Wierden komt u via de linker button onderaan op een speciale pagina van de site van Qurrent. U kunt hier uw verbruiksgegevens invullen en kiezen uit een contract voor 1, 2 of 3 jaar. Meer hoeft u niet te doen; Qurrent regelt verder alles. U betaalt het reguliere tarief van Qurrent en ontvangt één of twee windtegoeden ter waarde van € 55.

Extra voordelen voor inwoners Wierden
De stichting Duurzame Energie Wierden Enter ontvangt van Qurrent een fee voor klanten die zich via ons aanmelden. De stichting wil het gebruik van duurzame energie bevorderen en inwoners mee laten profiteren van ons zonnepark. Daarom geven wij de fee door aan u!

Als u een contract afsluit bij Qurrent voor gas en groene stroom van De Groene Weuste ontvangt u van de stichting als welkomstpremie:

  • €35 voor een contract van 1 jaar
  • €75 voor een contract van 2 jaar
  • €120 voor een contract van 3 jaar

Als de bedrijfsresultaten van De Groene Weuste BV het toelaten willen wij t.z.t. extra korting gaan geven, zodat u als Wierdense stroomklant kunt profiteren van de opbrengsten van het zonnepark. Ook zal de korting hoger zijn naarmate u langer klant blijft (beloning van klantentrouw). Dus nu klant worden resulteert in een hogere korting op termijn. Over de hoogte en het systeem van deze kortingsregeling kunnen we nu nog geen uitspraken doen. Als u alleen groene stroom afneemt en geen gas is de welkomstpremie de helft.

En inwoners buiten Wierden dan?
Ook zij kunnen Wierdense groene stroom kopen. Zij kunnen echter niet profiteren van de hierboven genoemde voordelen die inwoners van de gemeente Wierden genieten. Wilt u Wierdense groene stroom kopen maar u woont niet in de gemeente Wierden dan kunt u zich aanmelden met de knop rechts onder.

Waarom klant worden van Qurrent?

Zoals gezegd: Qurrent is de groenste energieleverancier van Nederland! Belangrijk zijn ook de klanttevredenheid en natuurlijk de hoogte van de tarieven. Wat we daar over kunnen zeggen is dat Qurrent gemiddelde tarieven hanteert. Zij zijn wellicht niet het goedkoopst maar zeker ook niet de duurste energieleverancier. Als u zelf zonnepanelen heeft dan is Qurrent extra interessant omdat u dan korting krijgt op het vastrecht en een hoge terugleververgoeding voor stroom die u meer opwekt dan u verbruikt. Wij hopen dat u vooral klant wil worden van Qurrent omdat u bewust kiest voor duurzame energie en omdat u zich verbonden voelt met ons zonnepark.

Als inwoner van de gemeente Wierden gaat u toch ook voor Wierdense groene stroom? Meld u aan met de linkerknop hieronder. U komt dan via een bestelknop in een invulpagina voor uw postcode, huisnummer en gas- en stroomgebruik. Vervolgens krijgt u een jaarbedrag te zien wat u gaat betalen. Van dit bedrag gaat nog een korting van ca. € 30 af vanwege de regio waarin we wonen. Er gaat nog ca. € 11 (1 of 2 jaar vast) of € 22 (3 jaar vast) vanaf vanwege het windtegoed wat u krijgt als u naar Qurrent overstapt. En er gaat nog een eenmalige welkomstkorting vanaf die u van de Stichting Duurzame Energie Wierden-Enter krijgt als overstapkorting. Helaas is het niet gelukt deze bedragen in de aanbieding te verwerken die u op het scherm te zien krijgt. Samengevat is de korting:

€35 + € 30 + € 11 = € 76 voor een contract van 1 jaar

€75 eenmalig + € 41 /jaar voor een contract van 2 jaar

€120 eenmalig + € 52 /jaar voor een contract van 3 jaar

U krijgt dan binnenkort een contract ter ondertekening van Qurrent. Uw contract gaat in als uw huidige contract afloopt.

Ik woon in de gemeente Wierden.

Ik wil groene stroom van De Groene Weuste.
Klik op onderstaande button voor meer informatie.

Schermafdruk 2017-06-28 19.40.12

  Ik woon buiten de gemeente Wierden.

Ik wil groene stroom van De Groene Weuste.
Klik op onderstaande button voor meer informatie.Schermafdruk 2017-06-28 19.40.20